summerkiwi spacer RASSEGNA STAMPA | CHOOSE A LANGUAGE
 
 
 
NEWS - RASSEGNA STAMPA
Summerkiwi
typo

Rome – Opgericht in Romagna in 1980, dankzij
de passie van Maurizio Dal Pane voor de kiwiteelt, is het familiebedrijf Dal Pane Vivai èèn van de belangrijkste Europese bedrijven geworden met haar merk Summerkiwi ™. Het merk vertegenwoordigt de bijzondere kiwivariëteit "Summer 3373”, die met de samenwerking van de Universiteit van Bologna werd verkregen na een jarenlang selectie (bijna 18.000 hybridisaties waren nodig!).

De kiwi "Summer 3373" is de eerste en enige vroegrijpe kiwivariëteit ter wereld. Het fruit rijpt tijdens de zomer en kan 50 dagen voor andere kiwivariëteiten (zoals Hayward) geplukt worden. Haar vorm is langgerekt en goed geproportioneerd, het vruchtvlees heeft een glanzende groene kleur, met een zachte binnenkant en een fijne en zoetere smaak (tot 18 brix graden) dan andere variëteiten.

De inhoud aan vitamine C, calcium en kalium is erg hoog, met weinige calorieën.
Het areaal van firma Dal Pane bedraagt 270 hectare in Italië, met een geplande vergroting
van 60 ha; ook in Frankrijk zal het actuele areaal ( 100 ha) vergroot worden met 50 hectare. In 2005 bedroeg de kiwiproductie van Summerkiwi ™ 1.500 ton, maar de verwachte productie voor dit jaar bedraagt met 3.000 ton het dubbele.

Deze exceptionele productiviteit wordt gekregen met de hulp van de G.D.C. (Geneve Double Courtain – zie tabel hier beneden en foto boven) teeltmethode, die een meer effectieve bestuiving, een betere blootstelling van de fruit aan de zon, een vroegere en rijkere oogst met kiwi’s van grotere hoeveelheid en maat aanbiedt vergeleken met andere teeltmethoden.

De hoofdsmarkten van Summerkiwi ™ zijn Italië (30%), Zwitserland (30%)
en Frankrijk (20%) maar de producten worden ook in Duitsland en in de Scandinavische landen geëxporteerd. De 2005 omzet bedraagde € 2,5 mln (de foto laat een nieuwe verpakking zien, die vorige oktober geïntroduceert is met een grote handelssucces).

“Ons merk Summerkiwi ™ verspreidt zich snel met uitstekende perspectives dankzij een kiwi z’n zoete smaak die door de consument erg gewaardeerd wordt“, aldus Giampaolo Dal Pane, marketing manager.

Voor meer informatie kijkt u op www.summerkiwi.com
Giampaolo Dal Pane – Marketing manager – info@summerkiwi.com

typo
AGF - 16-01-2006
typo
>> Scarica Pdf
typo
<< Torna a elenco news

 

   
   
Home page | Contact us © 2005 skeda.com